Villanyszerelés hírek

Jó hírek az okosvilágítások világából
2020.01.14
Kategória: Hírek
Az okosotthonok építtetőinek mindeddig nem volt mindegy melyik okos otthon megoldást választják. Az Amazon a Google vagy az Apple megoldását. Úgy tűnik vége ennek a fejfájós időszaknak.
A Zigbee Szövetség számos gyártó érdekeit képviseli, és fogja össze működésüket. A többek között IKEA, Legrand, NXP Semiconductors, Resideo, Samsung SmartThings, Schneider Electric, Signify (régebben Philips Lighting), Silicon Labs, Somfy, és Wulian támogatásával működő szervezet most a három nagy okos otthon rendszert forgalmazó céggel az Apple-el, Amazonnal, Google-el ül egy asztalhoz, hogy a termékek és az azokat vezérlő különböző rendszerek közös platform alá terelését levezényelje.

Ha sikerrel járnak akkor az okos otthon szoftver típusa már nem fogja behatárolni, hogy mely eszközök lesznek beépíthetőek. Minden mindennel kompatibilis lesz.

Ez nem csupán a gyártók érdeke. A szoftvergyártóknak is fontos, hogy ha például valaki megúnja az Amazon Alexáját akkor minél kisebb költséggel (hardver elemek cseréje nélkül) válthasson a Google asszisztensre, vagy az Apple Sirijére.