Villanyszerelés hírek

Irodavilágítás a koronavírus után
2021.02.15
Kategória: Hírek
A vírus ideje alatt milliók kénytelenek otthonról dolgozni. Vajon az újrainduló irodai élet milyen kihívásokat hoz a munkahelyek számára?
Most van idő a tervezők számára, hogy a koronavírus tapasztalatait kiértékelve újragondolják az irodák funkcionalitását. Nem meglepő módon a változás kulcsa a világítás és a fény.

A szakemberek alapvetően négy fő irányvonalat határoztak meg az új munkahelyek kialakításakor.

1. Átrendezhetőség: Az új irodáknak alkalmasnak kell lenniük ara, hogy tetszés, vagy funkcionalitás alapján gyorsan átrendezhetőek legyenek. Ehhez olyan világítást kell tervezni, mely idomul az átalakított térhez. Éppen ezért fontos, hogy szoftveresen vezérelhető elemek kerüljenek beépítésre.

2. Egyéni szabályozhatóság: Fontos, hogy a munkavállaló a munkaterületén egyénileg szabályozhassa a világítást.

3. Egészség és kényelem: Mi emlősök kötődünk a fényhez. A koronavírus idején ez nem csupán kényelmi funkcióként jelentkezik. Az elmúlt évben számos gyártó dolgozott ki fertőtlenítő fényforrásokat, így ezek beépítése sarkalatos pont lehet a jövő irodáinak kialakításakor.

4. Biztonság: Az elmúlt év új kihívása a személyes távolságtartás. Színkombinált világítással könnyen segíthetőek a dolgozók a megfelelő távolságtartásban.