Villanyszerelés hírek

Fény és az internet
2021.09.06
Kategória: Hírek
El tudja képzelni, hogy az internet az otthoni lámpatesteket használva legyen elérhető? Ez bizony nem a jövő, hanem a jelen. Más néven Li-Fi
A LiFi egy vezeték nélküli technológia, amely kulcsfontosságú az 5G előtt álló kihívások megoldásához. A LiFi több gigabit sebességgel képes továbbítani, megbízhatóbb, gyakorlatilag interferenciamentes és egyedülállóan biztonságosabb, mint az olyan rádiótechnológiák, mint a Wi-Fi vagy a mobil technológiák.

A LiFi a rádiófrekvenciák helyett fényt használ az adatátvitelhez. A technológiát a vállalatok globális ökoszisztémája támogatja, amely a LiFi, a vezeték nélküli kommunikáció következő generációjának bevezetését ösztönzi, amely készen áll az 5G rendszerbe való zökkenőmentes integrálásra.

Globális fénykommunikációs szabványok

A rádiófrekvenciás kommunikáció rádióáramköröket, antennákat és összetett vevőket igényel, míg a LiFi sokkal egyszerűbb, és olyan közvetlen modulációs módszereket használ, mint amilyeneket az olcsó infravörös kommunikációs eszközökben, például a távirányítókban használnak. A LED-lámpák nagy intenzitásúak, ezért nagyon nagy adatátviteli sebességet tudnak elérni.