Villanyszerelés hírek

Egyre több az online világítótest konfigurátor
2022.11.14
Kategória: Hírek
Bár, mi a hagyományos értékesítési módokat preferáljuk kispesti villanyszerelési szaküzletünkben, az Egyesült Államokban a megrendelők már online rakhatják össze a kívánt világítótesteket.
Egyre több világítástechnikai gyártó kínál online világítási konfigurátorokat, hogy a tervezők, épületüzemeltetők és még a fogyasztók számára is megkönnyítsék a világítás kiválasztását. Íme néhány példa:

Ace Configurator by American Lighting - Ez a világítási konfigurátor egy egyszerű, lépésről lépésre történő útmutatót kínál, amely végigvezeti a világítási szakembereket és a épületüzemeltetőket a világítási projekten, olyan egyszerű kérdéseket tesz fel, mint például, hogy melyik színhőmérsékletet részesítik előnyben, és hány lábnyi lineáris lámpatestre van szükség az alkalmazáshoz. Kezdők és tapasztalt világítási tervezők számára egyaránt használható, és biztosítja, hogy a világítási szakember és a épületüzemeltető rendelkezzen egy teljes anyaglistával egy gyönyörű lineáris világítási berendezéshez.

Ennek a lineáris világítási konfigurátornak a használata egyszerű. Az anyagjegyzék indításához a felhasználó eldönti, hogy a lámpatestet a pontos specifikációi szerint szeretné-e testre szabni, vagy pedig azt szeretné, ha az összes alkatrészt ömlesztve szállítanák, hogy a helyszínen testre szabhassák. Miután ezt eldöntötte, az ACE rendszer még néhány kérdést tesz fel a projektre vonatkozóan, mint például: "A világítást beltéren vagy kültéren telepítik?" és "A telepítési környezet száraz, nedves vagy nedves környezet lesz?". A világításkonfigurátor azt is megkérdezi, hogy a létesítmény egyszerű fehér fényű világítási alkalmazást szeretne-e a rendszerrel, vagy a projekt valami összetettebbet, például hangolható fehéret, vagy színváltoztatást kínál.

Miután a felhasználó kiválasztotta a tökéletes lineáris lámpatestet az alkalmazásához, a világításkonfigurátor továbbmegy, és megkérdezi, hogy a végfelhasználó hogyan szeretné vezérelni a világítást, például felhasználóbarát elektronikus kisfeszültségű (ELV) dimmelő rendszereket a fehérfényes alkalmazásokhoz vagy vezetékes DMX-vezérlést a színváltós projektekhez. A vezérlési protokoll kiválasztása után a világítási konfigurátor kiszámítja a projekthez szükséges teljesítményt, és javaslatot tesz a megfelelő kisfeszültségű tápegységre, amely a legjobban illeszkedik a lámpatesthez és a megadott vezérlési protokollhoz. Ha az adott projekt összetettebb vezérlőrendszert igényel, például RGBW (piros, zöld, kék és fehér) színváltó szalagfény vezérlőrendszerét, a világításkonfigurátor segít kiszámítani, hogy hány vevő és vezérlő ajánlott a zónák száma, a futási hossz és a kívánt vezérlési funkciók alapján. Ezután a világítási konfigurátor segít a megfelelő szerelési csatorna kiválasztásában, és automatikusan kiszámítja, hogy hány darabra van szükség a projekthez az adott csatornából, mielőtt a telepítés befejezéséhez szükséges további tartozékok, például a falba épített vezeték vagy kábelburkolatok kiválasztására kerülne sor.

Bár ez a rendszer jelenleg a LED szalagfény-alkalmazások specifikációjára összpontosít, a jövőben számos különböző lineáris világítási alkalmazáshoz, például LED neon lámpatestekhez, 120 V-os szalagfényhez, szezonális világítási alkalmazásokhoz és sok máshoz is használható lesz.

Philips Maxos Fusion Configurator by Signify - Ez a világítási konfigurátor kiszámítja a Maxos fusion adaptálható LED-törzshálózati rendszer anyagjegyzékét a hagyományosan magas belterekhez, például raktárakhoz, élelmiszerboltokhoz és nagy dobozos kiskereskedelemhez.

A rendszer középpontjában a Maxos fusion sín, a trunking infrastruktúra gerince, a gerinc hosszában rugalmasan felszerelhető Maxos fusion panelek és a különböző projektigényeket kielégítő szerelési tartozékok egész sora áll.

Ez a konfigurátor lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy kiválassza a kábelcsatorna színét, a vészvilágítás szükségességét, a kábelcsatorna típusát, a kábelcsatornák vagy vezetők, a konzolok típusát, a konzolok számát és a köztük lévő távolságot stb.

Astro Lighting sínvilágítás konfigurátor - Ez a konfigurátor lehetővé teszi a felfüggesztés vagy süllyesztett szerelés, a sínhez tartozó élő csatlakozók és élő végek kiválasztását, valamint a reflektorok sínfejének hozzáadását. Ezután összefoglalja az összes szükséges anyagot a megfelelő megrendeléshez.