Villanyszerelés hírek

Az Egyesült Államokban hamarosan vége a hagyományos fénycsöveknek.
2021.11.15
Kategória: Hírek
Kispesti villanyszerelési üzletünkben mi is a LED izzókat ajánljuk vásárlóinknak, akkor is, amikor fénycsöveket vásárolnak. A hagyományos fénycsövek elavult technológiájára már sokan hívták fel a figyelmet. Amerikában ezt most tettek is követik.
A Clean Lighting Coalition új jelentése rávilágít a fénycsövek törése által okozott környezeti és egészségügyi kockázatokra, különösen a veszélyeztetett népességcsoportok esetében. A jelentés konkrét lépéseket tartalmaz, amelyeket a kormány, az ipar, a fogyasztók és mások, például a gyermekgondozók tehetnek a higanymentes, energiahatékonyabb, költséghatékonyabb és széles körben elérhető LED-es világításra való átállás felgyorsítása érdekében.

A higany jelentette kockázatok csökkentése érdekében a koalíció felszólítja a Biden-kormányt, hogy az Egyesült Nemzetek higanyról szóló Minamata Egyezményének 2022 márciusában tartandó ülésén támogassa a fluoreszkáló világítás 2025-ig történő globális kivonását. A koalíció szerint a fénycsövek fokozatos kivonása összhangban van a kormány 2021-ben kiadott, az éghajlati válság hazai és külföldi kezeléséről szóló végrehajtási rendeletével.