Villanyszerelés hírek

Átállunk a fénysebességre
2019.07.08
Kategória: Hírek
A Signify nevű tech cég forradalmi rendszert indított be. A technológia alapja a fény.

A Trulifi fontos alkotóeleme lehet a jövő de akár napjaink lámpáinak is. A rednszer ugyanis a napjainkban használt rádiójelek helyett a fényhullámok segítségével létesít vezeték nélküli kommunikációs kapcsolatot eszközök között. A fénynek köszönhetően pedig mindez nagyságrendekkel nagyobb sebességgel történik, mint a ma használats ráditechnológiás eszközök esetében.

A Trulifi ideális lehet olyan helyekre ahol a rádióhullámok fizikai okokból nem használhatóak. Trulifi egy optikai vezeték nélküli jelfogóval veszi az adatokat, mindezt pedig klasszikus Philips világítótestekbe építve. Így aki ezt a technológiát szeretné használni otthonában, nem kell nagy átalakításra készülnie.

A rendszer vezeték nélküli adatátviteli sebessége 150 Megabit per másodpercd (Mbps) nagy légterekben, mint tárgyalók vgy nyitott irodák. Ez a sebesség elég ahhoz, hogy egyidőben ugyanazon eszközről 30 HD filmet streameljünk. A jeleket az új szabványt támogató USB eszköz közvetíti a laptopnak.

Bár ez a technológia itthon nagyon jövőbe mutatónak számít, amint Magyarországon kapható lesz, mi azonnal feltesszük kispesti villanyszerelés boltunk polcaira.