Villanyszerelés hírek

A világítás és az egészség
2019.07.02
Kategória: Hírek
Forrás: Alconlighting
Az talán mindenkinek feltűnt mennyire fontos életünkben a fény. A borús téli hónapokban hajlamosabbak vagyunk befelé fordulni, míg tavasszal és nyáron sokkal jobb a kedvünk. Erre figyeltek fel a fényforrások gyártói is, és komoly kutatások folynak a témában.
A kutatások központjában az áll, hogy olyan fényforrásokat tervezzenek melyek leginkább visszaadják a természetes fény hatásait. A lényeg, hogy a benti világítás ne túl erős vagy gyenge legyen hanem a kinti természetes fényhez hasonló intenzitású és szórású. A lakásban használt természetes világítás összezavarja testünkt, hiszen nem tudja milyen napszak is van. Egy esti erős világításnál olyan enregiákat mozgat meg a test, mely a nappali tevékenységekhez szükséges. Talán éppen ezért van, hogy este nehezen alszunk el. A kialvatlanság pedig egészségügyi kockázatokat rejt.

Éppen ezért a gyártók az okos fényforrások használatával az izzók teljesítményét a napi fényciklushoz kívánják igazítani. Természetesen itt nem arról van szó, hogy este az izzó sem fog világítani mert kint sötét van, hanem a sárgás nappali fény helyet kékesebb tónusú fényt fog sugározni.

Természetesen ennek megvalósítása még a jövő zenéje, de amint ilyen fényforrások kaphtaóak elsznek, biztosan Ön is be tudja majd őket szerezni kispesti villanyszerelési boltunkban.