Villanyszerelés hírek

A Signify WIZ mostantól érzékelõk nélküli mozgásérzékelést kínál
2022.10.31
Kategória: Hírek
A Signify új alkalmazást, funkciókat és termékeket vezetett be a WiZ intelligens világítási rendszeréhez a kényelem növelése érdekében.
Az újdonságok közé tartozik a SpaceSense™, a világítási rendszer mozgásérzékelő technológiája, amelyhez nem szükséges érzékelőt telepíteni. Az új WiZ alkalmazás V2 és a SpaceSense™ funkció 2022 szeptember végén vált elérhetővé.

A SpaceSense funkció a helyiségben már jelen lévő Wi-Fi jeleket használja a mozgás érzékelésére - külön érzékelő és elem nélkül. A Wi-Fi jelek kissé megzavarodnak, amikor az emberek mozognak a szobában, mint a hullámzás az úszómedencében. A WiZ lámpák az ezen zavarok által okozott kis jelerősség-eltérések mérésével meg tudják állapítani, hogy mozog-e egy tárgy a szobában.

Az érzékelés minden irányban működik, és a telepítés során nincs szükség látótávolságra, mint a hagyományos mozgásérzékelők esetében. A rendszer érzékenysége beállítható, hogy például a háziállatok ne kapcsolják be és ki a világítást, miközben ki-be szaladgálnak a szobába. Szobánként legalább két lámpát kell felszerelni és a WiZ app V2 alkalmazással összekapcsolni. Az új funkció teljesen opt-in, így a WiZ-felhasználók maguk dönthetik el, hogy igénybe kívánják-e venni a mozgásérzékelő funkciót.