Villanyszerelés hírek

A Bluetooth SIG új szabványt ad ki a Bluetooth NLC számára
2023.10.31
Kategória: Hírek
A Bluetooth Special Interest Group (SIG) nemrég jelentette be a vezeték nélküli világításvezérlés teljes körű szabványát, a Bluetooth Networked Lighting Control (NLC) szabványt. Ezt a szabványt úgy tervezték, hogy megfeleljen a kereskedelmi környezetek méretbeli, megbízhatósági és biztonsági követelményeinek. A Bluetooth NLC lehetővé teszi a több gyártó által üzemeltetett, interoperábilis vezeték nélküli világításvezérlő rendszerek használatát, és megnyitja a vezeték nélküli világításvezérlés tömeges elterjedésének lehetőségét.

A szabvány szabványosítást és átjárhatóságot teremt, megkönnyítve a több gyártó termékeinek kombinálását a célnak megfelelő, értéknövelt rendszerek létrehozása érdekében. A szabványosítás emellett hozzájárul a fejlesztési költségek csökkentéséhez, a piac általános méretének bővítéséhez és az innováció ösztönzéséhez, mivel lehetővé teszi a gyártók számára, hogy mérnöki erőfeszítéseiket a magasabb szintű, értéknövelt képességekre összpontosítsák.

Az alábbi ábra összefoglalja a Bluetooth világításvezérlési szabványt, és kiemeli, hogy a Bluetooth® NLC hogyan teszi lehetővé a valódi, több gyártó közötti átjárhatóságot.