Villanyszerelés hírek

A hagyományos irodát gyorsan felváltják a Co-Working terek - de miért fontos ez a világítás szempontjából?
2022.11.07
Kategória: Hírek
Egyre növekvő trend az irodák belvárosokból a külvárosokba történő áthelyezése, így aktuális elgondolkozni a belvárosi irodák kihasználtságának jelentős csökkenéséről, valamint az irodaházak lakóépületekké történő átalakításáról. Van egy másik jelentős trend is az irodahelyiségek terén. A leendő irodabérlők 39%-a jelezte, hogy vagy már használ co-working tereket, vagy fontolgatja, hogy alkalmazottai számára co-working térmegoldásokat alkalmaz.
A Yardi Kube, a co-working menedzsment szoftverekkel foglalkozó vállalat több mint 1100 leendő irodabérlő körében végzett felmérést. A rugalmas munkaterületek bérlésének fő oka a költségmegtakarítás. A válaszadók 47%-a jelezte, hogy nem vagy legfeljebb heti 2 napot igényelnek irodai jelenlétet a csapataik számára.

Az irodabérlők a világjárvány kitörése után gyorsan a távmunka és a hibrid munkamegosztás irányába mozdultak el, ami az üresedési rátákat minden eddiginél magasabb szintre emelte az Egyesült Államokban. A távmunka, vagyis az otthonról történő munkavégzés uralta a munkaterületeket az elmúlt két évben, de sok szervezet most arra törekszik, hogy az alkalmazottakat visszahozza az irodába, és ez a kiigazítás figyelembe kell, hogy vegye a munkaerő változó elvárásait. A távolról dolgozók élvezik, hogy nincs ingázási idő, rugalmas munkarend, hosszabb családi idő és kényelmesebb környezet, az otthonról történő munkavégzés egyéb előnyei mellett.

A rugalmas munkahelyi megoldások nagy figyelmet kapnak, ahogyan a vállalatok Amerikában alkalmazkodnak a munkavállalók hibrid munkavégzésre vonatkozó kéréseihez. A szervezetek szerte az országban újragondolják irodai helyigényeiket, miközben igyekeznek olyan hagyományos munkaterületet biztosítani alkalmazottaiknak, amely elősegíti az együttműködést és növeli a termelékenységet.

A teljes munkaidős irodába való visszatérést tervező vállalatok és a teljes távmunkát tervezők aránya közel azonos, 34% és 35%. Ez azt jelenti, hogy a vállalatok visszatérési tervei eltérőek, és az egyes vállalatok igényei fontosak az ideális irodai megoldás és a munka dinamikájának mérlegelésekor. A vállalatok további 12%-a hajlik arra, hogy az idő egy részét (1-2 nap), 19%-a pedig a legtöbb időt (3-4 nap) az irodában töltse.

Ön szerint hogyan befolyásolja majd a co-working tér növekedése a meghatározott világítástechnikai termékeket? Lesz-e más hatása az irodai világítás piacára? Érdekes kérdések, amelyekre csak az idő adhat választ.